Ons Verhaal

Hoe het avontuur begon

Op een dag, lang geleden, besloten Lekker Brood en Happy Tosti de handen ineen te slaan. Lekker Brood, gevestigd op de Herengracht in Den Haag, levert al vanaf de opening van het eerste Happy Tosti restaurant, aan de Korte Poten, het biologische brood waarmee de lekkere tosti’s gebakken worden. De langdurige zakelijke relatie tussen Happy Tosti en Lekker Brood is uitgegroeid tot een vriendschap tussen beide ‘Haagse’

bedrijven. Het succesvol banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking door Happy Tosti en de ambachtelijke en biologische productiewijze van Lekker Brood zou wel eens een perfecte combinatie kunnen zijn, dachten de ondernemers achter beide merken. Drie jaar later, na heel hard samenwerken, is daar eindelijk het unieke bedrijf: De Broodbrouwers.

Onze Sociale Droom

Samen Sterk

De droom van De Broodbrouwers is om zoveel mogelijk mensen met een zichtbare- of onzichtbare arbeidsbeperking aan een leuke, leerzame en betaalde baan te helpen. Onze complete organisatie heeft ondertussen al meer dan vijf jaar ervaring met het aansturen van deze doelgroep. Samen met goed getrainde jobcoaches begeleiden en ontwikkelen wij alle medewerkers naar een hoger niveau. De sociale doelstelling voor De Broodbrouwers luidt dat we zowel in de bistro als in de bakkerij meer dan 60 mensen met een arbeidsbeperking aan een betaalde baan helpen.

van boven naar beneden: Jasper Kool, Ad Overgaag, Wibe Smulders

Duurzaam Beleid

biologisch en lokaal

Binnen De Broodbrouwers voeren we een duurzaam beleid op veel verschillende vlakken. In de bakkerij van Lekker Brood wordt er met 100% biologische grondstoffen op ambachtelijke wijze brood gebakken. In de bistro werken we zoveel mogelijk met biologische en lokale producten. Zowel voor de bakkerij als de bistro is (voedsel)verspilling een ‘no go’ en streven we naar een minimale CO2-uitstoot.